Јавете ни се +86-18058507572
Испратете ни е-пошта sales@leyusen.com

Поенти што треба да се забележат за LED светлата

2021-06-18

Прво погледнете го чипот
Чипот е основниот елемент што емитува светлина на LED светилката, а светлосната ефикасност и индексот на прикажување на боите на различни марки и модели на монистра од светилки се различни. Повеќето од светилките на пазарот сега користат чипови со еден кристал, а интегрираните чипови се нарекуваат и чипови COB, кои имаат подобри перформанси од чиповите со еден кристал. Затоа, при купувањето, обидете се да изберете чипови COB, кои не само што имаат долг работен век, туку имаат и поголема светлосна ефикасност и индекс на прикажување на боите и се користат во поширок опсег на ситуации.
Втор поглед на температурата на бојата
Различни места за осветлување, како спални, дневни, кујни и бањи, имаат различни потреби за осветлување. Во тоа време, можете да ја погледнете температурата на бојата на LED светилката за да ја изберете. Опсегот на температура на бојата наLED светлае 2700~6500K, колку е помала вредноста, жолтото светло, инаку, сино-бело светло. Опсегот на температура на бојата е погоденLED осветлувањетела треба да биде блиску до опсегот на температурата на бојата на природната бела светлина на сонцето. Тоа е научен избор. Во дневните уреди за осветлување на домот, можете да изберете 2700K боја на блескаво светилка или 5000K неутрално бело; покрај тоа, светлината не е колку што е можно бела. Светлата со висока температура на бојата се блиску до отсјајот напладне и се премногу иритирачки за очите, додека ниските температури на бојата се склони кон замор. Само светлата со удобна температура на бојата се здрави светла.
Трет поглед на прозрачниот флукс
Светлосниот флукс генерално се однесува на осветленоста. Различни средини и различни области бараат различна светлина. Под ист број на пингови, бројот на користени светилки е различен според различни средини. При купувањето, можете да се консултирате со водичот за купување според вашите сопствени потреби за простор. При изборот на светилка, неопходно е да се комбинира осветлувањето, да се осврнете на индексот на светлосен флукс на производот или да обрнете внимание на осветленоста на светлината и да се обидете да изберете светилка со доволна осветленост, но не блескава.
Четврто погледнете го индексот на рендерирање на бои
Да се ​​погледне индексот на рендерирање на бои значи да се погледне вистинскиот степен на бојата на објектот под светлината. Вредноста е генерално 0-100. Сега индексот на рендерирање на бои на LED светилки е поголем од 75, а се препорачува да изберете повеќе од 80.
Петто, направете стробоскопски тест
Се препорачува да се провери дали купениотLED светилкисе стробоскопски. Стробоскопските светилки ќе влијаат на видот. Стробоскопски е проблем кој е тешко да се открие со голо око. Можете да го користите вашиот мобилен телефон за да го насочите илуминаторот за да фотографирате. Ако фотографијата се појавува сиво и бело „на риги“, тоа значи дека има стробоскопска, ако нема „пруга“, значи дека нема стробоскопска
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy