Јавете ни се +86-18058507572
Испратете ни е-пошта sales@leyusen.com

Ве научи да ги идентификувате предностите и недостатоците на LED светилките за огледало во бањата

2022-08-17

Како да ги идентификувате добрите и лошите страни на LED светилките?




Еве, дозволете ми да ве научам на едноставен начин, ставете ја дланката во работ на светилката и видете ја бојата на вашата дланка. Ако е бела и црвена, тоа значи дека температурата на боење е соодветна, а и индексот на прикажување на бојата е исто така многу добар. Ако вашата дланка е темно сина или сино-виолетова, температурата на бојата е превисока.



Погледнете ги сите флуоресцентни извори на светлина на LED светилките. Сите LED светилки може да се осветлат. Квалитетот на LED светилките веднаш го одредува животниот век и ефикасноста на светлината на таквите светилки. Но, не заборавајте да изберете LED светилки произведени од посигурни производители, не мора да купувате евтини и квалитетот не е многу добар. LED паметните ретровизори кои не се користат правилно во согласност со упатствата за производот се склони кон дефект и скриени опасности. Безбедноста прво, обрнете внимание на клучните точки. Клиентите мора да обрнат внимание на секоја клучна точка на LED диодите, прекинувачите и приклучоците кога купуваат додатоци за осветлување.



ТБезбеден начин е да се купат производи од безбедна марка во големи и средни трговски центри и внимателно да се внимава на производите. Осветлените тела главно се направени од кревко ламинирано стакло. Има добри шанси да се изгребе или уништи по долга пратка. Дури и мали оштетувања ќе му наштетат на изгледот и практичниот ефект на апликацијата, затоа ве молиме бидете внимателни при купувањето. Огледалата за бања кои ги исполнуваат стандардите мора да се потврдени од мојата земја и да ги исполнуваат стандардите. При користење, струјата е преголема и ја надминува номиналната струја на паметниот LED огледало, што ќе предизвика опасност од согорување на компонентите во напојувањето на возењето.




  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy